SangGedembai Photographic@Blogspot

SangGedembai Photographic@Blogspot
Blog ini lebih terjerumus kelembah photojournalism.. sekiranya terdapat fakta2 yang menyingung perasaan @ sebagainya.. harap mohon maaf. TQ ~Sang Gedembai.

Wednesday, May 11, 2011

Pena Ceritera Bermula

Assalamualaikum, Setelah sekelian lame dh x mengupdate blog mengundang kerinduan untuk memenuhi si Gedembai ni untuk menerjah ideanya…..

 

Salam Semua…. dh bersawang blog ni x update…. semua permasaalahan ni sebb ~ “kenpalh MAC x buat software window live writer”.. klu ada mesti aku ari2 update… (padahal malas nk nk adjust colum hehehe…) 

 

IMG_7635 

klu dulu diukurkan kerja kt ofis sebaldi 18 liter jer.. skrng dh bertong2 drum bersais 200liter…. kecapekan… kadang2 rase rindunya time blajar dlu… pkul 2 pagi pun leh lepak2 lg… skrang, klu kt luar dh pkul 10 pun dh asyik tgok jam jer… dok pikir ap nk jadi esok ni…. zaman dh beralih mengikut perubahan dan umur.

 

Semenjak NAd masuk training Inspektor @ PULAPOL, aku sunyi giler beb.. walau secanggih mne pun teknologi, ada facebook ker., henpon smartphone iphone4 @ blackberry skalipun skrng aku just berutus surat jer sbb sebarang alatan komunikasi adalah dilarang kt dlm sana… klassik beb.. hehehe….

 

Start dari 8 Minggu lepas, aku memang pack dengan ativiti outdoor Pennzoil, antara yg paling Meriah ialah event RIDE IT RIGHT… program menjelajah satu Malaysia untuk mempromote & mengawal Fenomena Mat Sampah  Rempit agar menunggang dengan slamat… Tagline “ Tunggang, jangan tunggang langgang”…

 

Copy of IMG_9656

Majlis Pelancaran Kempen “Ride It Right @ Bukit Aman” 

 

Lepas tu ada plak event F1, time tu gua berjemur kt Sepang Circuit la plak… panaih beb… tp layan jgak… dpat tgok F1 Free.. hehehe

 

IMG_5953

Tp yg paling teruje aku pi Johor tgok Rally, Dengan bangganya mempromote Team Pennzoil GSR Rally Team… bertindak sebagai Photographer tangkap muat, berjemur aku dlm estet klapa sawit tu… minat punyer pasal… apa ada hall… hahaha…

 

IMG_5371

bersama kereta Subaru Impreza WRX STi… gempak beb… salah satu kereta idaman..

 

Sebenarnya ada bnyak lg nk tulis., tp… simpan untuk nanti2 lah…

 

Apa pun..… minggu lepas majlis Perkahwinan Kak Anis bersama pasangan bertuahnya… Mr. Tj… Tahniah Sis & Bro, semoga berkekalan sehingga ke Akhir Hayat hendakNya.. Amin…

 

(Hadiah Wed x bg lagi.. hehehe)

 

P1020098

 

P/S : Si Gedembai kembali bernafass…

2 comments:

Nur Ezzah said...

Haha.. baru tau kat PULAPOL cm tu... cara manual (surat), mmg klasik... sabo je la..

Ibu wati bali said...

Assalamualaikum wr wb. Saya Sangat berterimah kasih kepada KYAI HJ.UMAR berkat semua bantuan yg diberikan saya sdh buka usaha dan memiliki beberapa Restoran ternama di Surabaya mengatakan ”KYAI HJ.UMAR Saya dulu seperti orang gila, bahkan hendak bunuh diri, usaha saya ditipu sahabat karib dan membawa lari semua uang saya. Saya pun harus menanggung hutang supplier dari usaha kontraktor yang dibawa lari teman saya. Kesana kemari minta bantuan gak ada yang nolong. Bahkan saya sudah keliling Indonesia untuk mendapatkan atau mencari pinjaman dan dana gaib, tapi untung di ujung keputus asa’an saya bertemu dgn KYAI HJ.UMAR yang dikenalkan oleh adik ipar saya, akhirnya bliau menawarkan bantuan Dana Gaib tanpa tumbal/resiko diawal ataupun akhir dan dari golongan putih.setelah persyaratanya dilengkapi dan ritual selesai, MENGEJUTKAN !!!, saya mendapatkan dana gaib sebesar 700jt dihadapan saya.jika mau bukti atau hbu no 0853 9918 5353 KILK DISIINI 2D 3D 4D 5D 6D
SAYA//